Cícerový burger s hranolkami
Ahoj!Burger nemusí byť len z mäsa na to, aby bol chutný. Tento je zdravý a my sme si k nemu dali domáce hranolky a "slaninu" z ryžového papiera :) Neviem, čo z toho bolo lepšie. Každopádne jednoduché jedlo, ktoré si môžete zobrať aj so sebou, pretože je dobré aj studené.
Prajem dobrú chuť!
Cícerový burger
(2 porcie)
Ingrediencie:(2 porcie)
1 šálka cíceru
1/4 šálky ryže natural (prípadne inej), ktorú si uvaríme
1 malá šalotka, nasekaná
1 strúčik cesnaku, pretlačený
1/2 ČL mletej rasce
soľ
petržlenová vňať
Hranolky:
2 väčšie zemiaky, nakrájané na hranolky
mletá paprika, chilli vločky, mletá rasca, sušený cesnak, soľ a korenie
"Slanina" z ryžového papiera
2-3 plátky ryžového papiera
1 PL olivového oleja
1 PL javorového sirupu
1 PL tamari alebo sójovej omáčky
1 PL lahôdkového droždia
1 ČL mletej údenej papriky
1/2 ČL sušeného cesnaku
čierne korenie
Slaninka z ryžového papiera je extra chrumkavá a chutná vďaka výbornému dressingu :) |
Postup:
- na hranolky zemiaky zmiešame s koreniami a upečieme dochrumkava
- na burger si všetko rozmixujeme (alebo popučíme vidličkou) a vytvarujeme 2 burgre, ktoré opečieme na panvici
- na slaninu si ryžový papier nakrájame na pásiky, všetky potrieme vodou, spojíme každé dva pásiky spolu a potrieme ich z oboch strán marinádou, na ktorú si zmiešame všetky ingrediencie; upečieme pri 200 stupňoch Celzia
burger podávame v žemli s obľúbenými prílohami (my sme si dali vegánsku tatársku omáčku a ľadový šalát)
- na hranolky zemiaky zmiešame s koreniami a upečieme dochrumkava
- na burger si všetko rozmixujeme (alebo popučíme vidličkou) a vytvarujeme 2 burgre, ktoré opečieme na panvici
- na slaninu si ryžový papier nakrájame na pásiky, všetky potrieme vodou, spojíme každé dva pásiky spolu a potrieme ich z oboch strán marinádou, na ktorú si zmiešame všetky ingrediencie; upečieme pri 200 stupňoch Celzia
burger podávame v žemli s obľúbenými prílohami (my sme si dali vegánsku tatársku omáčku a ľadový šalát)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára