pondelok 17. apríla 2017

Cícerové tacos s kešu dressingom

Ahoj!
Ak vás už omrzia veľkonočné jedlá, vyskúšajte tacos s cícerom a výborným kešu dressingom. Jedlo pripravíte rýchlo a s malým množstvom ingrediencií, ktoré môžete rôzne obmieňať.
Prajem dobrú chuť!




Cícerové tacos
(2 porcie)

Ingrediencie:
1 plechovka cíceru (alebo 1 šálka uvareného cíceru), jemne vysušený
1 ČL sušeného cesnaku
1/2 ČL mletého chilli
soľ
kukuričné alebo iné tortilly/pita/placky (my sme použili domáce placky z múky a vody)
akýkoľvek šalát (my sme použili nasekaný ľadový šalát)
1 avokádo, nakrájané na plátky
2 paradajky, nakrájané na plátky alebo kocky
kešu dressing

Kešu dressing
1/2 šálky kešu
1 ČL sušeného cesnaku
1-2 PL citrónovej šťavy (podľa chuti)
1 PL lahôdkového droždia (kúpite vo všetkých bio obchodoch napríklad)
1 PL konopných alebo slnečnicových semienok
1/2 PL worchesterovej omáčky
1 PL miso pasty (môžete vynechať)
1 ČL dijónskej horčice






Postup:
- na dressing si všetko dohladka rozmixujeme a ochutíme soľou, ak to bude potrebné
- na tacos si cícer zmiešame s cesnakom, chilli a soľou a upečieme dochrumkava pri 200 stupňoch Celzia (môžete ho upiecť aj na panvici, ak chcete)
upečený cícer zmiešame s ostatnými ingredienciami (okrem avokáda a placiek) a naplníme touto zmesou placky zohriate na panvici; pridáme avokádo a podávame :)

Tento dressing neobsahuje žiadne mliečne produkty ani oleje, ale chuťovo s im s ľahkosťou vyrovná. Jeho základom sú rozmixované kešu oriešky a zvyšné ingrediencie sú na vašej preferovanej chuti, nemusíte sa striktne držať receptu :)











Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára