nedeľa 2. apríla 2017

Cestovinový šalát

Ahoj!
S príjemnejším počasím a teplým slnkom prichádzajú na rad aj iné chute. Rýchle, ľahké a svieže. Vyskúšajte tento šalát, ktorý môžete jesť teplý alebo studený.
Prajem dobrú chuť!



Cestovinový šalát s pestom z petržlenovej vňate
(2 porcie)

Ingrediencie:
asi 1 šálka cestovín (my sme použili fusilli), uvariť v osolenej vode
2 veľké nadrobno nakrájané paradajky
asi 100 g miešaného šalátu (alebo aký chcete)
hrsť zelených olív, rozkrojené na polovicu
asi 1 šálka červenej  fazule
1/4 šálky nadrobno nasekaných sušených paradajok
1/4 šálky tekvicových semienok
soľ
Petržlenové pesto:
3/4 šálky petržlenovej vňate
pár lístkov špenátu (alebo bazalky)
olivový olej
soľ
citrónová šťava
1/4 šálky tekvicových semienok
1 strúčik cesnaku



Postup:
- na pesto si všetko rozmixujeme (šťavu pridáme podľa chuti, olej podľa toho, akú konzistenciu chceme mať)
- cestoviny zmiešame s pestom a primiešame zvyšné ingrediencie a ochutíme soľou










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára