sobota 4. marca 2017

Sushi

                                            Avokádové   sushi




Ahoj!

Tento týždeň sa mi dostalo veľkej pocty, nakoľko som sa oficiálne stal spoluautorom tohto blogu :-)
Moje prvotné nadšenie a nesmiernu radosť z tejto udalosti vystriedalo chvíľkové zamyslenie, čo všetko tento fakt obnáša. Nakoľko sa jedná o foodblog, nemohol som tu pridať hocičo, tak som sa rozhodol, že prvý príspevok bude hlavne o príprave jedla, teda u mňa obľúbeného  a každou ďalšou prípravou chutnejšieho sushi. Ako prvú prípravu som zvolil sushi maki plnené avokádom. Dá sa povedať, že táto základná kombinácia je jedna z najlepších a zároveň najjednoduchších príprav.





                                                                                                                                             
Príprava ryže:

Ingrediencie na zhruba štyri rolky: 
Ryža na sushi 250 g
Ryžový ocot 50ml
Cukor 
Morská soľ 
Avokádo
Riasa nori
Podložka na sushi

Ryžu aspoň štyrikrát prepláchneme studenou vodou, následne vodu zlejeme a dolejeme čistú vodu zhruba 1 cm nad ryžu. Po tridsiatich minútach necháme zovrieť, znížime plameň a varíme cca 10 min. Po uvarení, keď sa voda odparí, necháme ryžu 10 min. odpočívať. Pripravíme si zálievku z ryžového octu, hnedého cukru a morskej soli v pomere 6:4:1. Zmiešame všetky suroviny, privedieme k varu a necháme vychladiť. Ryžu presypeme do misky a premiešame, zarovnáme a na záver lyžicou polejeme ryžu zálievkou. 
Pripravíme si rolovaciu podložku, riasu nori, z ktorej odrežeme min 1/2 až 1/3 a na riasu nanesieme rovnomerne ryžu na zhruba 2/3 plochy a pozdĺžne poukladáme na pásiky nakrájané avokádo, zrolujeme a necháme odstáť. Ryža je dosť lepkavá, čiže je vhodné mať po ruke nádobu s čistou vodou, do ktorej môžeme dať pár kúskov citrónu a ryžu nanášať mokrými rukami. Rolku následne rovnomerne narežeme na osem kúskov, ideálne ostrým navlhčeným nožom. Podávame s wasabi pastou, nakladaným zázvorom a sójovou omáčkou. Čím viac príprav máme za sebou, tým máme rolky dokonalejšie :-) Dobrú chuť...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára