pondelok 13. marca 2017

Dusený baklažán s paradajkovou omáčkou

Ahoj!
Zdravá večera na taliansky spôsob bez mäsa vás prekvapí svojou vynikajúcou chuťou. Rýchle a zdravé!
Prajem dobrú chuť!



Dusený baklažán
(2 porcie)

Ingrediencie:
1 baklažán, nakrájaný na kocky
1 červená cibuľa, nasekaná nadrobno
1 strúčik cesnaku, pretlačený
1 plechovka bielej fazule (alebo 1 - 1 1/2 šálky uvarenej fazule)
1 plechovka paradajkovej šťavy (alebo domáca paradajková šťava - cca 300-400 ml)
soľ
1/4 ČL sušenej bazalky
1 PL trstinového cukru
1 PL pretlaku

Postup:
-na panvici podusíme baklažán, cibuľu, cesnak
- potom pridáme fazuľu a zalejeme šťavou
- pridáme cukor, pretlak, bazalku a soľ, prikryjeme a varíme, kým nebude baklažán hotový
- ochutíme a podávame napríklad s hriankou alebo zemiakmi









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára