piatok 24. marca 2017

Bánh mì s marinovaným BBQ tempehom

Ahoj !

Pravdepodobne po prvýkrát bolo dostať v našom meste tempeh, tak sme sa predzásobili týmto výborným produktom. Ako prvý recept sme vyskúšali túto vietnamskú špecialitku (podobne kvôli výbornej chuti takto skončili aj ďalšie dva kúsky :- D ). Kombinácia surovín prináša neskutočnú chuť, tak ak chcete vyskúšať niečo nové, tak určite skúste tento recept, ktorý zaručene nesklame. 



Ingrediencie:

Tempeh
Plátky uhorky
Plátky mrkvy
Čerstvý koriander
Pekinská  kapusta, 1 šálka
Jalapeño - nakladané
Tatárska omáčka (ideálne rastlinná)
Pečivo podľa vlastného výberu
Rasca celá 1ČL
Soľ himalájska prípadne morská 1/2 ČL
Strúčik cesnaku
Jablčný ocot 3 PL
Dijónska horčica 1ČL
Čierne korenie mleté

Príprava:

Tempeh

BBQ omáčku zmiešame v pomere 2:1 s vodou a vložíme do nej priečne a pozdĺžne rozkrojený tempeh, z ktorého nám vznikli štyri kúsky. Takto marinujeme zhruba 30 minút. Následne vložíme do vyhriatej rúry na 20 minút, ideálne nastavenej na gril a grilujeme pri teplote 170 °C . Pred dokončením zapečieme aj pečivo. 




Šalát 

Vo väčšej miske zmiešame nakrájaný šalát, mrkvu, korenia,horčicu, ocot, cesnak a zalejeme šálkou teplej vody. Premiešame a necháme vychladnúť. Bagetu priečne prekrojíme, natrieme tatárskou omáčkou, a plníme v poradí: šalát, tempeh, plátky uhorky, jalapeño a koriander. Priložíme vrchnou časťou bagety a podávame. Dobrú chuť !


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára