štvrtok 16. februára 2017

Opekané tofu s indiánskou ryžou

Ahoj!
Táto večera je ľahká, rýchla, chutná a veľmi zdravá. Indiánska ryža má vysoký obsah vitamínov B a je taká chutná, že ju ani nemusíte soliť! My sme si tofu opiekli so shiitake hubami, ale môžete použiť akékoľvek huby.
Prajem dobrú chuť!




Opekané tofu
(2 porcie)

Ingrediencie:
olivový olej
1/2 veľkej červenej cibule, nakrájaná na plátky
1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný nadrobno
1/2 tofu, nakrájané na kocky
asi 1 šálka nakrájaných shiitake
1/2 veľkej paradajky, nakrájaná na kocky
väčšia hrsť zelenej fazuľky (my sme použili mrazenú)
pár PL vody
soľ, korenie
1/2 ČL karí korenia
1/4 ČL kurkumy
1/2 ČL mletej rasce
1/4 ČL mletého chilli

My sme to podávali s indiánskou ryžou, hranolkami zo sladkého zemiaku, špenátom a domácim kečupom.

Domáci kečup:
1/2 šálky paradajkovej šťavy
2 ČL javorového sirupu alebo trstinového cukru
1 ČL mletej papriky
1/2 ČL mletého chilli
1/2 ČL sušeného cesnaku (alebo 1 pretlačený strúčik)
1/4 ČL vínneho octu
soľ

Postup:
- ryžu uvaríme, zemiaky nakrájame a upečieme v rúre
- na oleji podusíme cibuľu a cesnak, potom pridáme tofu, shiitake, podlejeme vodou a pridáme korenia a nakoniec paradajku a fazuľky; chvíľu podusíme, ochutíme soľou a podávame c ryžou, zemiakmi, špenátom a kečupom
- na kečup si všetko zohrejeme :)






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára