streda 28. decembra 2016

Hubovo-pórové cestoviny



Ahoj!
AK nemáte veľa času na varenie, vyskúšajte tieto jednoduché cestoviny s pórom a šampiňónmi. Máte ich hotové do 15 minút :)
Prajem dobrú chuť!

Hubovo pórové cestoviny
(2 porcie)

Ingrediencie:
4 alebo 6 plátkov lasagní, uvarené v osolenej vode (môžete použiť akýkoľvek druh cestovín, ako napríklad tagliatelle a podobne)
1 menší pór alebo polovica veľkého póru, nakrájaný nadrobno
asi 150 g šampiňónov, nakrájaných na plátky (alebo iný druh húb)
1 strúčik cesnaku, nakrájaný na plátky
asi 1/4 šálky vývaru
1/4-1/2 šálky sójovej smotany
nasekaný estragón (prípadne 1/2 ČL sušeného estragónu)

Postup:
- na olivovom oleji podusíme cesnak a šampiňóny a asi po 3 minútach pridáme pór
- dusíme, kým nebude mať pór zlatohnedé okraje
- zalejeme vývarom, chvíľu povaríme a pridáme smotanu (dajte zatiaľ polovicu, neskôr uvidíte, či ešte je potrebné priliať ďalšiu; omáčky nemá byť veľa, má iba obaliť cestoviny a pór)
- ochutíme soľou a korením a pridáme uvarené cestoviny a estragón a prehrejeme asi ešte 2 minúty; podávame!


Inšpirácia: Gordon Ramsay




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára