pondelok 28. novembra 2016

Wok s tofu a brokolicou


Ahoj!
Skúste niekedy vymeniť mäso za tofu a urobte si výbornú a zdravú večeru. My sme toto jedlo podávali s ryžou, ale bude chutiť dobre s čímkoľvek, ale aj ako samostatné jedlo.
Dobrú chuť!


Wok s tofu a brokolicou
(2 porcie)

Ingrediencie:
1 kocka bieleho tofu, nakrájané na kocky
1/4 šálky vývaru
1 PL kukuričného škrobu
1 PL sójovej omáčky
1 PL cukru
chilli (akékoľvek, môžete aj vynechať)
arašidový olej (alebo slnečnicový)
kúsok nasekaného zázvoru
1 veľký nasekaný strúčik cesnaku
1 menšia nasekaná jarná cibuľka
1/2 menšej brokolice, rozdelená na ružičky
1 stredne veľká mrkva, nakrájaná na hranolky
1/2 žltej papriky, nakrájaná na rezančeky (alebo inú papriku/mix)
150 g shiitake húb (prípadne šampiňónov), nakrájané na hrubšie plátky





Postup:
- tofu si namarinujeme spolu so škrobom, sójovkou, cukrom, chilli a vývarom; aspoň 20 minút
- potom ho opečieme na arašidovom oleji dozlatista a vyberieme
- na rovnakom oleji podusíme zázvor a cesnak a po chvíli pridáme brokolicu, mrkvu a papriku
- podusíme asi 5 minút a pridáme huby a cibuľku
- podusíme ďalších 5 minút (prípadne viac, ak nemáte radi chrumkavú zeleninu) a primiešame tofu spolu s marinádou a prehrejeme
- podávame napríklad s ryžou!







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára