Baklažánové špagety
Výborné, jednoduché a zdravé špagety s paradajkovou omáčkou a baklažánom vám určite urobia deň krajším a vy sa budete cítiť, akoby ste práve obedovali v Taliansku.
Dobrú chuť!
Baklažánové špagety
(2 porcie)
(2 porcie)
2 porcie uvarených špagiet (množstvo si určite podľa toho, koľko toho zjete :))
1 baklažán, nakrájaný na kocky
1 veľká paradajka, nakrájaná na kocky
1 pretlačený strúčik cesnaku
1/4 ČL sušenej bazalky
1/4 ČL sušeného oregána
1 PL paradajkového pretlaku
150-200 ml paradajkovej šťavy
pár lístkov bazalky
Postup:
- na olivovom oleji podusíme baklažán, kým trochu nezmäkne (5-10 minút)
- potom pridáme cesnak a bylinky a podusíme asi 1 minútu
- pridáme paradajky, pretlak a paradajkovú omáčku a ochutíme soľou a korením
zakryjeme a dusíme na miernom ohni 10-15 minút
- do hotovej omáčky primiešame špagety a bazalku!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára