Šošovicový dahl
Vyskúšajte toto indické jedlo, ktoré je nabité vitamínmi a je veľmi chutné, aj keď nemáte radi chilli.
Dobrú chuť!
Šošovicový dahl
(2-3 porcie)
(2-3 porcie)
1 PL kokosového oleja
2 stredné mrkvy, nakrájané na tenké plátky
2 pretlačené alebo nastrúhané strúčiky cesnaku
kúsok nastrúhaného zázvoru
1 PL karí korenia
1 plechovka paradajok alebo domáce naložené paradajky alebo paradajková šťava
1/2 šálky kokosového mlieka + 11/2 šálky vývaru (alebo 1 šálka kokosového mlieka a 1 šálka vývaru, ak to chcete viac krémovejšie)
1 šálka červenej šošovice
Postup:
- na oleji podusíme mrkvu, cesnak a zázvor asi 7-8 minút, potom pridáme karí, podusíme ešte aspoň 1 minútu a pridáme paradajky, mlieko, vývar a šošovicu
- prikryjeme a varíme 20-40 minút, kým nie je šošovica a mrkva hotová
- môžete to podávať iba takto alebo s ryžou, ale my to máme najradšej s klasickou zemiakovou kašou :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára