Cícerové karí
Urobte si vegetariánske karí s cícerom a jasmínovou ryžou a budete v siedmom nebi aj bez mäsa :) Jednoduché a zdravé.
Dobrú chuť!
Cícerové karí
(2 porcie)
(2 porcie)
3/4 šálky jasmínovej ryže
11/2 šálky vody
soľ
kokosový olej
1/2 póru, nakrájaný na plátky
1 menšia červená paprika, nakrájaná na rezančeky
1 pretlačený strúčik cesnaku
kúsok nastrúhaného zázvoru
1 PL červenej karí pasty
1/4 šálky fazuľových strukov (alebo hrachových - čerstvé alebo mrazené)
1 šálka kokosového mlieka
1/2 šálky uvareného cíceru
Postup:
-ryžu uvaríme s vodou a soľou
- vo woku si na oleji podusíme pór a papriku, asi po 5 minútach pridáme fazuľku, cesnak, zázvor a karí pastu, podusíme ďalších 5 minút a zalejeme kokosovým mliekom
- zakryjeme a varíme10 minút
- pridáme cícer a podávame s ryžou a napríklad petržlenovou alebo koriandrovou vňaťou!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára