Pilaf s granátovým jablkom
Ahoj!
Pilaf je typické jedlo najmä pre stredný východ, Maroko, ale aj východnú Európu. Je to jedlo podobné nášmu rizotu, kde sa ryža najprv opečieme a potom uvarí v korenemom vývare.
Toto jedlo pripravíte rýchlo a najmä s množstvom kombinácií. My vám ponúkame verziu s granátovým jablkom a plátkami mandlí.
Dobrú chuť!
Pilaf s granátovým jablkom
(2 porcie)
3/4 šálky basmati ryže (môžete použiť aj jasmínovú alebo klasickú dlhozrnú ryžu - ak použijete basmati ryžu, pred varením ju namočte aspoň na 20 minút)
trochu viac ako 1 šálku akéhokoľvek vývaru (1 a 1/4 šálky približne, uvidíte pri varení)
kokosový olej
1/3 šálky plátkov mandlí
1 stredná cibuľa, nakrájaná na plátky
1 menšia mrkva, nakrájaná na hranolčeky (alebo/aj nakrájaný petržlen)
štipka mletej škorice
štipka mletého kardamónu
štipka mletej rasce
štipka mletej kurkumy (výber korení je na vás, tieto používame my, ale môžete niektoré nahradiť/vynechať)
1 granátové jablko
petržlenová vňať
Postup:
- na oleji opečieme do zlatohneda mandle a vyberieme
- potom podusíme cibuľu s mrkvou/petržlenom a nakoniec prisypeme ryžu
- opekáme asi 2 minúty, potom pridáme všetky korenia a nakoniec vývar
- varíme, kým nebude ryža hotová
- potom už iba primiešame opečené mandle a granátové jablko
- podávame s petržlenovou vňaťou!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára