utorok 30. augusta 2016

Miso polievka


Ahoj!
Ak máte radi ázijské chute, táto polievka vás rozhodne poteší. Miso sa vyrába fermentáciou zo sóje a patrí k jedným z najzdravších potravín, ktoré môžeme ochutnať. Rovnako zdravá je aj polievka, ktorú vám ponúkam. Vďaka výraznej chuti, uvaríte túto polievku z vody rýchlo a jednoducho s minimálnym množstvom ingrediencií.
Miso nie všade v obchodoch majú, ale zoženiete ho v bio obchodoch alebo v oddeleniach s ázijskými potravinami.
Dobrú chuť!
 

Miso polievka
(4 porcie)

Ingrediencie:
1 liter vody
2-3 PL miso pasty (záleží od toho, aký silný vývar chcete)
menší kúsok nastrúhaného zázvoru
1-2 PL sójovej omáčky (ja používam omáčku so zníženým sodíkom)
1 šálka čerstvých shittake, nakrájané na plátky (môžete použiť aj sušené alebo vynechať úplne a pridať viac šampiňónov)
1 šálka šampiňónov, nakrájané na plátky
50 g čerstvého špenátu
1 nakrájaná jarná cibuľka




Postup:
- do vriacej vody pridáme miso a zázvor, asi po 2 minútach shittake a sójovú omáčku a varíme, kým sa nám shittake neuvaria (ak ich nepoužívate, tak povarte asi 1-2 minúty iba so sójovou omáčkou)
- do misiek si pripravíme šampiňóny a špenát a tie potom zalejeme polievkou
- posypeme jarnou cibuľkou a podávame!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára