Domáca barbecue omáčka
Dnes by som vám rada ukázala moju verziu tejto skvelej omáčky, ktorá sa hodí snáď ku všetkému. Môžete ju používať do cestovín, šalátov alebo na pizzu.
Dobrú chuť!
P.S.: Znova pripomínam, že aj v tomto recepte sú ingrediencie a ich množstvá orientačné a môžete si ich prispôsobiť podľa vlastnej chuti a fantázie :).
Domáca barbecue omáčka
(približne 3 šálky omáčky)
1 malá cibuľa, nasekaná nadrobno
2 pretlačené strúčiky cesnaku
olivový olej
2 šálky kečupu (alebo paradajkovej šťavy pre zdravší variant)
približne 1/4 šálky suchého bieleho vína (alebo 1 PL vínneho octu)
troška vody
1-2 PL javorového sirupu (alebo trstinového cukru)
2 ČL mletej horčice (ak nezoženiete mletú horčicu, tak kúpte horčičné semená a rozdrvte ich v mažiari)
1 ČL mletej údenej papriky
1 ČL mletej sladkej papriky
1 ČL mletého chilli (ak robíte jedlo pre deti, chilli vynechajte a pridajte viac sladkej papriky)
pár kvapiek worchesterovej omáčky (low sodium)
Postup:
- na oleji podusíme cibuľu a cesnak a potom postupne pridáme všetky ostatné ingrediencie
- varíme aspoň 10 minút, ideálne aj dlhšie (ak sa ponáhľate, tak stačí aj tých 10 minút, ale ak máte čas, nechajte omáčku na miernom ohni povariť 25-30 minút, chute jednotlivých korení sa lepšie uvoľnia :))
- po vychladnutí stačí preložiť do vzduchotesnej nádoby a skladovať v chladničke!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára